Heta arbeten Certifikat -

Heta arbeten Certifikat

Heta arbeten certifikat – vad är det?

Ett heta arbeten-certifikat är ett bevis på att du som ägare av detta bevis är kompetent inom heta arbeten (det vill säga, yrken där gnistbildning eller uppvärmning med en medförande brandrisk kan förekomma, som slipning, lödning och liknande) och vet de nödvändiga stegen för att förhindra att några olyckor skulle bryta ut under de moment där brandrisk uppstår. För att få ett certifikat måste du ha gått en utbildning där du instrueras inom de olika säkerhetsföreskrifter som finns inom ämnet.

Hur går jag med i en heta arbeten-utbildning?

Du kan anmäla dig till en kurs hos oss på hetakurser.se genom att besöka vår sida över kurser runtom i Sverige eller kontakta oss direkt via telefon eller mail.

Utbildningar inom heta arbeten tar på ett ungefär 6-7 timmar och involverar ett teoritest (vanligtvis 16 frågor) samt en praktisk del där du som deltagare får släcka en arrangerad brand för att visa vad du lärt dig under utbildningen. Blir du godkänd får du omedelbart veta det och får senare din certifiering. Misslyckas du med testet så får du ta om det igen direkt.

Hur länge räcker ett certifikat?

5 år fram till den sista månad som står på certifieringskortet.

Gäller certifikaten överallt?

Heta arbeten-certifikaten gäller överallt i Sverige och i Skandinavien, det vill säga Sverige, Norge, Danmark och Finland.